Tisdag morron

Vilken fin dag det verkar bli idag igen - morronprommisen blev lite längre än vanligt, kunde inte "låta bli" att gå vid skidspåren över lägderna - hundarna blir så glada när vi går där, tom haskisen Isa blir lekfull.
Vi har haft änder i Sticksjön nästan hela vintern så jag har kunnat träna habituering med Doggie, från början blev han "galen" när han såg dem, fågelhund som han är - nu kan han apportera dummisar bredvid dem, han har lärt sig att respektera dem, hoppas det har lite nytta sen till jakten. Det låg änder där nu när vi gick förbi, jag la ut en dummie som Doggie skulle hämta men den gled ner i vattnet, skickade honom men i stället för dummisen kom han upp med en vante, hi hi.
I går hade hundarna vilodag, ofta blir det bara kortare promisar på måndagar och lite lydnadsträning typ 5 min. Jag har börjat lära Doggie att han ska "välja sida" i närsöket, visar jag höger så ska han söka på höger sida osv.
 
 
Mvh
 
Lena

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Anna-lena » Torsdag o träning:  ”Känner mig lite skyldig att jag inte dök upp på träningen. Tyckte det var lite v..”

  • Carina » Webmaster bloggar:  ”Vem är det som sitter bredvid Tilda ??? Carina”

  • Sandra » Aprilonsdag?:  ”Härlig Bild! visst får den en att längta efter sommaren....? ”

  • Lotta » Helg i Storhogna:  ”Vilka UNDERBARA bilder :) man vill bara ut i solen!! Håller med dig lena, vad s..”

  • Lotta M » Måndag morron:  ”Hej! Kul med blogg och xtra kul att läsa om Lena =) du kanske ska skaffa en blo..”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln

-