Töva skidstadion

Töva skidstadion är vår hemmaplan när det gäller träningar under året. Tänk på att det är en idrottsanläggning och att vi delar den med andra.

Nya roliga aktiviteter

Vi kommer i år att starta 3 roliga aktiviteter för våra medlemmar. Där det ibland krävs att både förare och hund kan jobba utan den andres inblandning. Och ibland sammarbete. Det kommer garanterat att bli mycket skratt och skrik mellan hund och förare.
Man kommer att få tillgodoräkna sig dom två bästa resultaten av tre. Till hösten kommer vi att ha en slutsegrare. 
Startavgiften kommer att vara 50:-/hund och deltävling. Vi kommer också att lotta ut priser vid varje deltävling.

Båtar

SSRK har två stycken båtar för medlemmarna. En ligger i Rönnsjön i Indal, och den andra ligger i Lill-Ottern i Österström. Information om åror och kod till låset fås vid bokning.
För att låna båten kontaktar du Christer Frisk via mail. ordforande@ssrksundsvall.se
eller sms 070-315 21 09

OBS! skulle något hända med båten, vv kontakta ansvarig, så att vi snabbt kan åtgärda felet. Vi vill inte att nästa person lånar en båt som inte är sjöduglig.

Vem har bokat båten

Namn och datum
SSRK Sundsvall            12/6 heldag

FRK Mitt                        19/6 heldag
FRK Mitt                       6-8/7 heldag
FRK Mitt                   12-15/7 heldag
Mona Westerlund          26/7 heldag

Träningsmarker

SSRK Västernorrland/Sundsvall har ingått avtal med ett antal markägare för att under året kunna bedriva jaktprovs träning och viltspårs träning. Tiden är från 1/1-31/12 med undantag för Älgjakten. Info om vilka områden, kontakta. ordforande@ssrksundsvall.se

Vattenträning

Kan bedrivas i alla vatten som ligger på dom marker som ingår i avtalen med markägarna. Info om vilka områden, kontakta
ordforande@ssrksundsvall.se

Funktinärer sökes till aktiviteterna
Jaktprov och Utställning

Att vara funktionär är både roligt, hälsosamt och lärorikt. Att spendera några timmar ute i naturen tillsammans med gelikar, samtidigt som man får möjlighet att se hur ett provupplägg går till och hur olika typer av förare och hundar löser uppgifterna de ställs inför.
Funktionärens roll kräver inte någon tidigare erfarenhet eller särskild styrka, gammal som ung kan delta och alla är välkomna!

På våra jaktprov behövs funktionärer till följande roller:
Skytt – funktionär vid jaktprovet som skjuter inför apporteringsuppgifter (innehav av vapenlicens samt medtagande av eget gevär krävs för den här uppgiften)
Kastare – funktionär vid jaktprovet som står ute i terrängen och kastar apporten/apporterna efter det att skytten har avlossat sitt skott.
Utläggare – funktionär vid jaktprovet som har till uppgift att lägga ut vilt i sökområdet och inför dirigeringsuppgifter.
Övriga funktionärer: domarsekreterare och matlagare som ställer iordning inför lunchpausen.

Vi behöver också funktionärer till våra utställningar:
Insläppet – funktionär som kontrollerar stamtavlor, prickar av deltagare i katalogen, utdelning av nummerlappar, scanning av id-chip, försäljning av kataloger m.m.
Service till ringarna – funktionär som stödjer domarna och sekreterarna, går ut med fika m.m.
Administrativa uppgifter – funktionär som skriver ut prislistor, fyller i kritiklappar och nummerlappar m.m.
Man behöver inte jobba hela dagar utan man kan även hjälpa till under en halvdag (för- eller eftermiddag). Som tack för hjälpen så bjuder klubben på lunch och fika. Funktionärer har också möjlighet att delta med egen    hund på våra
inofficiella aktiviteter.