Båtar

SSRK har två stycken båtar för medlemmarna. Båda båtarna ligger i Lill-Ottern i Österström. Information om åror och kod till låset fås vid bokning.

OBS! skulle något hända med båten, vv kontakta ansvarig, så att vi snabbt kan åtgärda felet. Vi vill inte att nästa person lånar en båt som inte är sjöduglig.

Vem har bokat båten

Namn och datum
 

Träningsmarker

SSRK Västernorrland/Sundsvall har ingått avtal med ett antal markägare för att under året kunna bedriva jaktprovs träning och viltspårs träning. Tiden är från 1/1-31/12 med undantag för Älgjakten.

Vattenträning

Kan bedrivas i alla vatten som ligger på dom marker som ingår i avtalen med markägarna.

Funktinärer sökes till aktiviteterna
Jaktprov och Utställning

Att vara funktionär är både roligt, hälsosamt och lärorikt. Att spendera några timmar ute i naturen tillsammans med gelikar, samtidigt som man får möjlighet att se hur ett provupplägg går till och hur olika typer av förare och hundar löser uppgifterna de ställs inför.
Funktionärens roll kräver inte någon tidigare erfarenhet eller särskild styrka, gammal som ung kan delta och alla är välkomna!

På våra jaktprov behövs funktionärer till följande roller:
Skytt – funktionär vid jaktprovet som skjuter inför apporteringsuppgifter (innehav av vapenlicens samt medtagande av eget gevär krävs för den här uppgiften)
Kastare – funktionär vid jaktprovet som står ute i terrängen och kastar apporten/apporterna efter det att skytten har avlossat sitt skott.
Utläggare – funktionär vid jaktprovet som har till uppgift att lägga ut vilt i sökområdet och inför dirigeringsuppgifter.
Övriga funktionärer: domarsekreterare och matlagare som ställer iordning inför lunchpausen.

Vi behöver också funktionärer till våra utställningar:
Insläppet – funktionär som kontrollerar stamtavlor, prickar av deltagare i katalogen, utdelning av nummerlappar, scanning av id-chip, försäljning av kataloger m.m.
Service till ringarna – funktionär som stödjer domarna och sekreterarna, går ut med fika m.m.
Administrativa uppgifter – funktionär som skriver ut prislistor, fyller i kritiklappar och nummerlappar m.m.
Man behöver inte jobba hela dagar utan man kan även hjälpa till under en halvdag (för- eller eftermiddag). Som tack för hjälpen så bjuder klubben på lunch och fika. Funktionärer har också möjlighet att delta med egen    hund på våra
inofficiella aktiviteter.